Lars Lundmark

Född och uppvuxen i Värmland och bor i dag i Skintebo, strax söder om Göteborg, tillsammans med Anette. Till vardags jobbar jag vid marknadsavdelningen på Triumf Glass.

Mina fritidsintressen är fågelskådning, fotografering och matlagning. Jag har skådat fågel sedan början på 1970-talet men med ett längre uppehåll på 1990-talet.

I grunden är jag fortfarande mer fågelskådare än fågelfotograf, men sakta börjar det väga över till fotohållet. I min skådarryggsäck ryms en Swarowski 10×40, Kowa Tubkikare 883, som alltmer sällan följer med, Canon 7D, Canon 300mm/4, Canon 500mm/4 och en 1,4x konverter.

Stora Amundön, 2 km från Skintebo, är min “hemmalokal”. Dit har jag 15 minuters gångväg. Där är också många bilder tagna. Ett par gånger per månad åker jag till Hallandskusten, där det finns betydligt mer fåglar att se än i Göteborg. Några gånger om året blir det också turer till södra Öland och Falsterbo. När BMS-larmet plingar till i telefonen kan det också bli en och annan lång spontanresa.

Mellan varven försöker jag även skriva i min blogg Skådardagar. Det är ytterligare ett sätt att dela med mig av mina upplevelser ute i naturen.

Totalt hittar du bilder på c:a 300 olika arter, som är mer eller mindre bra. Det viktigaste är att “foto X:a” så många arter som möjligt. Mycket återstår ännu. Och hela tiden finns möjligheter att bättra på och söka nya perspektiv. Det tycker jag är glädjen med fågelfotografering.

Vill du kontakta mig gör du det här!

2 thoughts on “Lars Lundmark

 • 7 november, 2017 at 11:12
  Permalink

  Hej Jag är konstnär och undrar om jag kan få använda några av dina bilder av pilgrimsfalken som du tagit vid gasklockan. Jag ska göra en utställning om gasklockan, nämligen, på galleriet Lerverk vid Kronhusbodarna. Jag skulle i så fall använda bilderna för att trycka upp delar av dem på lera m h a en teknik kallad fattigmanslitografi. Skulle det vara OK med dig?

  Reply
  • 8 november, 2017 at 02:13
   Permalink

   Hej! Det går bra!
   Med vänliga hälsningar
   Lars L

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.