Oktober 2013 –

Lyckad skådarmorgon med dvärgbeckasin

6 oktober

Strandskatan och myrspoven gillar fortfarande Stora Amundö och jag bara väntar på att de ska fortsätta sin färd söderut. I viken mellan Amundöarna födosöker en kärrsnäppa. Det är nog min första obs i år av denna art på Stora Amundö. Fortsätter sedan min tur över strandängarna och idag får jag se en dvärgbeckasin. Det är min 2:a eller 3:e observation av dvärgbeckasin på Stora Amundö.

Besöket avslutas med att jag fotograferar en av de tio bläsänderna som simmar omkring i kanalen.

Bläsand vid Stora Amundö
Bläsand vid Stora Amundö

Fortfarande känns det ovant att fotografera med Anettes kamera och det lilla telet.

Höstens första varfågel

12 oktober

Idag är det ett härligt höstväder ute. Vandrar runt på strandängen. En råka och flera mindre korsnäbbar flyger omkring. I buskagen sitter en varfågel och där jag går runt blir en enkelbeckasin uppskrämd.  När det blir varmare ute blir rovfåglarna mer aktiva. Fyra fjällvråkar och en ormvråk i en skruv blir besökets höjdpunkt den korta stund jag var på Stora Amundö.

”Vanliga fåglar”

13 oktober
Blåmes vid Amundövik
Blåmes vid Amundövik

Det är något man ofta tänker fotografera senare. När man kikar igenom de bilderna man har på hemsidan upptäcker man ofta att det också är de sämsta man har.
Det blir 2014 års projekt. Det finns betydligt fler bra bilder på ovanligare arter.

Större hackspett vid Amundövik

19 oktober
Större hackspett Amundövik
Större hackspett vid Amundövik

Lugnt på skådarfronten och idag blir det en kort tur fram och tillbaka till Stora Amundö.
Vid Amundövik ses denna större hackspett kura i ett träd.

Kortvarig glädje

26 oktober

Idag blir det en tur tillsammans med Magnus Lundström till Torslandaviken. Idag har jag fått tillbaka kameran efter reparation som jag betalt dyrt för. Nu var det ju tur att man hade försäkring men annars hade det kostat 8000 kr…….

Nu ser jag fram emot att fotografera, men när jag är väl på plats upptäcker jag att kamerahuset återigen lossnar från objektivet. Det gör det till och med ännu lättare än jag lämnade in det på reparation. Det är ju klart intressant med dagens certifierade verkstäder.
Det får bli skådning för hela slanten. Dagens glada obsar tycker jag är 2 steglitser vid Gamla Flygfältet och 6 skäggmesar i anslutning till Karholmsdammen.
Ur ett fotoperspektiv blev denna dag; upp som en sol och ner som en pannkaka. Dagens räddning var ändå dagens gemensamma skådning med Magnus Lundström.