En dvärgörn upptäcks på Öland

Morgontur i vanlig ordning till Ölands Södra Udde. På vägen ner, nära Sibyllas, stannar jag till för en ängshökshane, som jagar över fälten. Även en kornknarr hörs nära. I anslut till Ottenby Kungsgård ser jag denna hämpling. Det är en art jag gillar och som alltid är lika lurig att fotografera.

Hämpling nära Ottenby Kungsgård, Öland
Hämpling nära Ottenby Kungsgård, Öland

På vägen tillbaka ser jag denna bruna kärrhök jaga omkring.

Brun kärrhök nära Ås kyrka, Öland
Brun kärrhök nära Ås kyrka, Öland

Efter frukost fortsätter vi till Sebybadet en stund.

Sent på förmiddagen kommer larmet om en dvärgörn på norra Öland. Känner mig ganska övertygad om att den ska börja dra sig söderut på ön.

Mitt på dagen blir det lunch i Gräsgård. Klassisk husmanskost vid Gammalsbygården.

Fortfrande är den kvar upp på norra delen och jag bestämde mig för att åka upp längs östra sidan, vilket inte var helt lyckat. Det blev några få stopp längs vägen och vid Triberga såg jag en lärkfalk. Det tog väldigt långt tid att åka upp och jag var framme 5 minuter efter sista observationen vid observationsplatsen på norra Öland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.