Augusti 2010

Besök från södra Europa

1 augusti

Anette och jag är på väg hem efter några härliga dagar på Öland. Vi påbörjade resan lite tidigare än vi brukar. En svartpannad törnskata har varit på plats i Öxnevalla ett par dagar. Det är en fågel som normalt ses i sydöstra Europa och in mot Asien. Projektet för dagen var att få en bättre bild än tidigare på svartpannad, vilket jag lyckades hyfsat med då ljuset hade kommit lite för långt på kvällen.

Svartpannad törnskata Öxnevalla
Svartpannad törnskata

Rastar

15 augusti

Lite smått och gott vid Amundön. Det mest intressanta var sex ljungpipare som tillfälligt rastade i Hästhagen. Några buskskvättor och lövsångare väckte dock mitt intresse för morgonens fotografering.

Lövsångare
Lövsångare

Vackra fåglar

19 augusti

Svartsnäpporna vid den lilla pölen i Hästhagen är fortfarande kvar. Vackra fåglar, men framförallt ungfåglarna är lite luriga att fotografera. De är alltid lika nervösa.

Svartsnäppa
Svartsnäppa

Vadare på Stora Amundön

22 augusti

Fin vadarmorgon på Stora Amundön. En brushona går omkring vid pölen i Hästhagen tillsammans med en svartsnäppa.

Brushane
Brushane

Jag har även turen att få se en mosnäppa som går vid strandkanten tillsammans med en större strandpipare. I vilket fall som helst är det inte varje dag man har chans att se fyra mer sällan förekommande vadare på Amundön samtidigt. Mosnäppan var min andra observation på min hemmalokal. Tyvärr gick det lite långt bort för att få en bra bild.

Mosnäppa
Mosnäppa