Augusti 2006 –

Inga fåglar – bara skönt ute

1 augusti

Återigen ett besök vid Stora Amundö. Några bilder blev det inte men det var i alla fall skönt ute. Det kan också vara lika viktigt.

Sista semesterdagen

6 augusti

Imorgon är det dags att börja jobba igen. Idag är jag ute i det härliga sommarvädret på Stora Amundö. Dagens mest spännande observation är 4 ljungpipare som går omkring på det nyligen slagna Norra Strandängen.

En gråsparvshona

13 augusti

Idag ses inte många fåglar vid Stora Amundö. Istället fotograferar jag denna gråsparvshona.

En noterbar art

19 augusti

Kort tur till Stora Amundö. Dagens mest intressanta observation är 2 gluttsnäppor.

Kricka och backsvala

20 augusti

Förmiddagsbesök vid Stora Amundö. Nyanlänt är 3 krickor som håller till i vattensamlingen på Norra Strandängen. Över Hästhagen jagen en ensam backsvala omkring.

Mer fåglar i rörelse

26 augusti

Nu är det nästan en vecka sedan jag besökte Stora Amundö. Nu är det lite mer fåglar i rörelse. Det märks bland annat genom att gulärlorna tagit Hästhagen i besittning. Hägrarna är nu också mer aktiva.

En storskarv ses också flyga förbi.

Storskarv vid Stora Amundö, Göteborg

Fortsätter sedan vidare mot Hovås Golfbanedamm. Där ses 3 kentska tärnor i anslutning till Askimsviken. Vid dammen ses också två stjärtmesar födosöka. Väl framme vid Askimsbadet ses både en sparvhök och en fiskgjuse.

På väg mot sydligare nejder

27 augusti

Vid Stora Amundö ökar nu gulärlorna i antal. Idag ses hela 50 ex. Fler och fler tofsvipor är nu på plats och de kommer säkert snart att dra vidare mot sydligare nejder. Vid Hästhagen sitter även denna skata.

Skata (Magpie) vid Stora Amundö, Göteborg

I viken mellan Lilla och Stora Amundö ger en kentsk tärna ett tillfälligt besök och är snart borta igen. Det blev antagligen årets sista.

Går sedan till Askimsbadet som också bjuder på dagens stora överraskning. Utanför pumphuset en bit ut i vattnet ses en gråhakedopping.